FAQ - LIFE alarmer

Her kan du finde svar på de mest gængse spørgsmål, du måtte have til vores LIFE alarmer.
Min røgalarm virker ikke?

  1. Kontroller ved tryk på testknappen at der er strøm på batteriet

  2. Hvis ikke, skift batteri i røgalarm (se brugsanvisning)

  3. Er det ikke muligt at skifte batteri i røgalarmen fx vores 10 års modeller, kan der være opstået en defekt i alarmen – Er det indenfor garantiperioden ombyttes alarmen hos din forhandler. Bemærk røgalarmer har en teknisk levealder på 10 år (se datomærkning på bagsiden).
 

Test af røgalarm

Alle vore røgalarmer testes ved brug af testknappen – Læs mere i den medfølgende brugsanvisning.
 
Bemærk: Det er ikke muligt at teste røgalarmen med en lighter eller puste cigaret røg op i den (der skal en større røgtæthed til).

Problemer med at kode røgalarmerne sammen?

Kodningsprocedure fremgår af brugsanvisningen. Vi anbefaler, at du downloader den nyeste brugsanvisning for din røgalarm her – Se modelnummer på røgalarmens bagside.

Test af sammenkobling

Efter kodning bør alarmerne testes INDEN opsætning. Dette gøres ved at trykke på testkanppen på en vilkårlig alarm og HOLDE DEN NEDE indtil alle alarmer lyder. Derefter sættes alarmerne op og teste igen på samme måde. Bemærk at, der afhængig af afstand mellem alarmerne og lokale forhold kan gå op til 1. min. før alle alarmer lyder. Lyder alarmen IKKE på dem kan det være nødvendigt enten at rykke dem tættere sammen eller montere en ekstra alarm som så forstærker signalet mellem dem.

Kan man nulstille koden på Røgalarm Wave?

  1. Tryk 5 gange på kodeknappen så vil lysdioden blinke 10 gange.
  2. Wave alarmen vil nu være nulstillet.

Alarmen starter utilsigtet

Utilsigtet røg fra fx brændeovn eller fyr og stegeos fra fx ovn der åbnes kan fremprovokere alarm. Det anbefales derfor at anvende varmealarmer i sådanne tilfælde.

Fejlalarm

Der kan forekomme fejlalarm, hvis der fx er kommet støv ind i alarmens røgkammer. Røgalarmer skal rengøres jævnligt ved støvsugning med et blødt mundstykke og aftørring med en let fugtig klud. (Trykluft må ikke anvendes).